Weer
15.3 °

Uitreiking Sporttrofeeën & Nacht van de Sport

 

 

Op zaterdag 24 februari vond in het Casino van Knokke-Heist de Uitreiking van de Sporttrofeeën van 2017 plaats. De plechtigheid in de Magrittezaal werd bijgewoond door een 250-tal genodigden en vlot aan elkaar gepraat door Sporza journalist Ruben Van Gucht.

Schutter Emma Vandevyvere (Shooting Air Vossenhul) en jiu-jitsuka Ian Lodens (Ippon Zwijndrecht) werden uitgeroepen tot respectievelijk sportvrouw en –man van het jaar.

Met als andere genomineerden triatleten Sophie Van Biervliet en Annick Vandekerckhove die met hun prestaties in 2017 beiden een startrecht konden verzilveren voor de Ironman van Hawaï 2018 werd het de jury van de sportraad knap lastig gemaakt. Met 11 medailles in 12 kampioenschappen in haar eerste jaar bij de dames senioren gaf de jury de voorkeur aan de studente Taal en Letterkunde die van een topsportstatuur geniet. Emma won in 2017 maar liefst 5 x goud, 2 x zilver en 4 x brons.

Ian Lodens kreeg de voorkeur op triatleet Sanne Swolfs en tennisser Mathieu Loosvelt. Ian verzamelde een ronduit indrukwekkend palmares. Hij werd o.a. wereldkampioen in het Duo System Men bij de U21, Europees kampioen in het Duo System Mix bij de U21. Op de wereldspelen in het Poolse Wroclaw behaalde Ian brons in het Duo System Mix bij de seniores.

 

Met de verkiezing van Ryan Lodens (Ippon Zwijndrecht) tot beloftevolle jongere viel de familie Lodens net als vorig jaar twee maal in de prijzen. Ryan haalde het van tumbler Kevin Vandenbroucke en wakeboarder Casper Van Hemelrijck-Bray. Ryan werd met broer Ian wereldkampioen in het Duo System Men bij de U21, wereldkampioen in het Duo System Mix bij de U21 en won in het Fighting System Men U18 goud op de Balkan Open.

De titel van jeugdploeg ging naar de tumblingploeg van turnclub Gym Knokke-Heist. Zij haalden het van de U19 meisjes van Basketclub Knokke-Heist. De selectieploeg van de tumblers behaalde in 2017 in totaal 23 gouden, 16 zilveren en 11 bronzen medailles.

 

De Ladies van KFC Heist werden uitgeroepen tot sportclub van 2017. Zij kregen van de jury de voorkeur op BC Knokke-Heist en Royal Knokke Footbalclub. De ladies verloren in 2017 geen enkele thuiswedstrijd en mochten dankzij een 3-2 overwinning tegen Zulte-Waregem de Beker van West-Vlaanderen mee naar Heist nemen.

 

Als opener van de avond had burgemeester Leopold Lippens voormalig schepen van sport Daniel De Vlamynck als laureaat van sportverdienste gehuldigd. Daniel De Vlamynck werd bij de overhandiging van deze lifetime achievement award geloofd voor de manier waarop hij Knokke-Heist de afgelopen 23 jaar op verschillende domeinen op de sportieve landkaart had gezet.

 

Bart Desloovere (Ju Jitsu Kuo Lung) en wijlen Peter Delheye (de Jumpers) ontvingen de zilveren medaille van sportverdienste. Een gouden medaille van sportverdienste viel te beurt aan Karina Geysen (sportcenter Karina’s), Dirk Dael (Kon Handbooghilde De Noordschutters) en Raphaël Rosseneu (Kon Handbooghilde Sint Sebastiaan).

 

 

Info

 

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14
8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480
sport@knokke-heist.be