Surfing - The cult of cool

Knokke-Heist stelt met trots de eerste grote surftentoonstelling in België voor.

De tentoonstelling “Surfing – The Cult of Cool” dompelt van 25/03 tot 28/05 bezoekers onder in het verhaal van de surfcultuur.

Dip je tenen in de kennis van het taalgebruik van de surfwereld en peddel langs de mode en de symbolen. Glijd mee in de passie, de codes en de boards. Maak kennis met de helden, de professionals en de legendes. Laat je omverblazen door de beeldcultuur, de muziek en de film. Surf mee langs de geschiedenis van de eeuwenoude aloha-spirit en laat je meedeinen op de golf van het avontuur en de kameraadschap. Je kunt op de tentoonstelling tot slot ook een bezoekje brengen aan een ‘surfhouse’ en een kijkje nemen in een echt Volkswagen-surfbusje.

BOVENVERDIEPING

De indrukwekkende tentoonstelling beslaat de volledige bovenverdieping van CC Scharpoord en is meer dan een tentoonstelling alleen. Je vindt er een belevenis voor het hele gezin. Zo is er allerlei randanimatie voorzien met onder meer een surfsimulator, een virtual reality beleving (met content gefilmd in Hawaï), een surfexperience fotowand, ...

Special guest uit Hawaï ...

Van 17 t.e.m. 23 april krijgen we een special guest uit Hawaï over de vloer: Tom Pohaku, een Hawaïaanse boardcarver. Hij toont hoe je surfplanken op de traditionele Hawaïaanse manier maakt. Hij maakt ter plaatse een paar boards, geeft uitleg over het ontstaan van de surf in Hawaï, vertegenwoordigt de aloha-cultuur ... .

Op paasmaandag organiseren we een ‘Surfday’ met verschillende activiteiten: een voorstelling van Tom Pohaku met interview, vertoning van 2 surffilms, waaronder Chasing Maverick’s, in de schouwburg, Dj en een muziekoptreden, een bar, een surfmenu, …

Op 30 april vieren we allemaal samen het feest van de 'lei', de traditionele Hawaïaanse bloemenkrans. Op deze ‘Lei Day’ trekken we richting Surfers Paradise, uiteraard uitgedost met een lei rond onze nek. Daar genieten we van een feestelijke dag met onder meer een spetterend optreden en een overheerlijke barbecue. Niet te missen dus!

BENEDENVERDIEPING

Op de benedenverdieping van het CC Scharpoord vind je een aanvullende expo: ‘Surfpassie aan de Oostkust’. 

Frank Vanleenhove brengt het verhaal van 30 jaar Surfers Paradise en de surfgeschiedenis van België en Knokke-Heist. Daarnaast komt ook het meer kunstzinnige aspect van surfen aan bod. Angelo Demeulenaere van Flow & Soul stelt een aantal exclusieve, zelfgemaakte surfplanken tentoon.

Fotograaf Nick Verhaeghe brengt surffotografie op een kunstzinnige manier.

Een “must sea” voor surfers en niet-surfers van alle leeftijden en windstreken.

OPENINGSTIJDEN

25/03/17 tot 28/05/17

Dagelijks van 10 uur tot 19 uur

Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8301 Knokke-Heist

Deze tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met Totems, O'Neill Benelux, Surfers Paradise, Flow & Soul en diverse surffotografen.