Regis Vereeken loopt 260 km voor de Romeo Foundation

In de week van 28 januari vertrok de Knokke-Heistse Regis Vereeken op een 5-daagse missie door Vlaanderen met als doel aandacht te vragen voor de gevolgen van slechthorendheid en doofheid bij kinderen. Hiervoor werd de Romeo Foundation opgericht. De naam staat symbool voor zijn zoontje Romeo die zelf gehoorschade heeft als gevolg van het LVAS syndroom. Een aandoening die doofheid als gevolg heeft.

 

De start van de vijfdaagse vond plaats aan de Kids-school in Hasselt waarna Regis een bezoek bracht aan de Hasseltse burgemeester Hilde Claes. Van daaruit zette hij zijn tocht verder richting Leuven. Hier werd hij heel warm ontvangen in het prachtige hotel Martins Klooster om te recupereren van zijn eerste dag van 58,8km.

 

Na een uitgebreid ontbijt, maar met zware benen, vertrok hij naar zijn ontmoeting met Dirk Vansina, schepen van Evenementen van de stad Leuven. Hierna zette hij zijn koers verder richting Brussel. Aangekomen na een tocht van 28,3 km mocht hij gaan rusten in het Bloom Hotel. Tot hier werd hij bijgestaan door echtgenote Heidi die hem constant voorraad aangaf en aanmoedigend bijstond.

 

De tocht naar Antwerpen werd een zware dobber. Hier werd de hulp ingeroepen van Kjel (jeugdvriend van Regis ). Door onoplettendheid werd dit traject van 52,1 km zo een 4 km meer dan was voorzien. De dag nadien vertrok hij richting Gent. Deze tocht werd bijzonder zwaar. Het werd een lange en zware dag. 54,2 km waar de emoties soms verhit geraakten door de GPS die beiden de verkeerde richting aantoonden waardoor ze richting E17 werden gestuurd…

 

Op de laatste dag trok Regis de loopschoenen aan richting thuishaven. Een tocht van 62 km. Waar hij de laatste 17 km werd bijgestaan door 5 loopmaten. “Dankzij de aanwezigheid van Wouter, Jimmy, Sam, Christophe en Odette leek het alsof hij pas startte. De lopers werden geëscorteerd door de politie van Damme en Knokke-Heist waardoor alles veilig verliep. Andere lopers hebben zich nog bijgevoegd aan de laatste 10 km en 5 km.

 

Aangekomen in Lakeside Paradise werd Regis opgewacht door zijn kinderen die hem de laatste kilometer vergezelden richting aankomst. Hier werd hij warm onthaald door een groep sympathisanten. Om 19 uur begon de eerste benefietavond ten voordele van de Romeo Foundation, met zo’n 150 aanwezigen.

 

“We wensen iedereen te bedanken voor de steun. En bijzonder Immo Cauwe en Lakeside Paradise voor het helpen realiseren van dit project.”

 

romeofoundation@icloud.com - BE 45 0017 1397 9589