Poëzieweek

De  Dichter is een koe: muzikale poëtische voorstelling

Donderdag 31 januari is het gedichtendag. Dan verkennen actrice Sabine Goethals en Divan, zanger van Hermitage, met hun voorstelling ‘De dichter is een koe’ de grenzen van de Nederlandstalige poëzie, samen met het publiek. Het is een voorstelling vol muziek en taal, met een lach, een traan en alles daartussen. Poëzieklassiekers en hedendaagse dichtkunst vormen het vertrekpunt voor deze passievolle ode aan de poëzie die experiment en interactie niet schuwt. Dit dichterlijk menu wordt geserveerd op de middag van 12 tot 13 uur, samen met een broodje en soep.

Gratis.
Inschrijven in de bib: 050 630 400 of bibliotheek@knokke-heist.be

Elvis Peeters brengt Hendrik van Veldeke op eigentijdse wijze

Wat Dante is voor de Italianen en Homeros voor de Grieken, dat is Henrik van Veldeke voor de Lage Landen. Hij was de allereerste schrijver uit ons taalgebied die onder een auteursnaam een oeuvre naliet.
Op donderdag 31 januari van 14 tot 15 uur vertelt Elvis Peeters over Veldeke en zijn hoofse minnelyriek. Over zijn leven en werk en over zijn tijdgenoten. Elvis Peeters hertaalde de minnedichten en toetst ze aan de huidige tijd. Hij leest ze voor, zingt of rapt op een manier waarin vandaag Raymond van het Groenewoud en verschillende rappers actief zijn. Gratis ter gelegenheid van gedichtendag. Inschrijven in de bib, T 050 630 400 of bibliotheek@knokke-heist.be

De poëziemevrouw heeft een gedicht voor jou

Poëziemevrouw Mireille Vaessen, komt op 31 januari tussen 14 en 15 uur naar Bibliotheek Scharpoord met een hele tas vol gedichten. Ze zoekt een passend vers voor iedereen, voor elke situatie, voor iedere emotie. In haar handen een ukelele, want af en toe laat een gedicht je zingen.
Gratis, ter gelegenheid van gedichtendag.