Heist viert carnaval

Een feestelijke, creatieve en dolle ontmoeting, dat is de vierdaagse van het Carnaval Heist! Talrijke evenementen en festiviteiten zorgen voor een gezellige ontspanning in onze badstad.

Op zaterdag 25 februari 2017 start de openluchttentoonstelling van carnavaltekeningen in de Graaf D'Ursellaan. Deze tekeningen worden door klasgroepen van de basisscholen uit Knokke-Heist gemaakt en de winnaars zijn de hele Krokusvakantie lang te bezichtigen. Verder is er op deze startdag ook de aanstelling van Prins Carnaval in de raadszaal van het stadhuis van Heist en is er een kindercarnavalbal in zaal Ravelingen. De Heistse cafés worden die avond bijgestaan door 2 extra tenten op de parking van de Knokkestraat en deze zijn stuk voor stuk garantie op een fantastisch gemaskerd feest.

Op zondag 26 februari 2017 is er in de voormiddag een vissersmis en vervolgens start om 14 uur de carnavalstoet door de straten van Heist. Deze parade met meer dan 40 praalwagens wordt jaarlijks bezocht door 25.000 mensen. Het is een ongelofelijk schouwspel dat je eens moet gezien hebben. Opnieuw wordt er die avond ferm gefeest en op maandag gaat het er dan ook een stukje gezapiger en rustiger aan toe. Vele carnavalisten laten hun kostuum aan de haak hangen voor Sprotjesdag. 20 deelnemende cafés voorzien gratis sprot en hapjes waar je vanaf 17 uur van kan genieten. Ook het Bal van de Zeemeermin op De Bolle is een aanrader. Vervolgens is er op dinsdagavond, voor de eerste keer om 18:30 uur, een babeluttenworp op de markt van Heist. Prins Carnaval gooit er voor de kleinste feestbeesten gratis snoepgoed vanop zijn prinsenwagen. Vervolgens gaat op die locatie ook de poppenverbranding door. Ter afsluiting van de carnaval4-daagse kan iedereen genieten van de verlichte avondstoet, een uniek evenement in Vlaanderen.