Getuigenis Tinnitus

“Muziek is het mooiste wat er is, maar jammer genoeg kan het je oren ook stevig naar de knoppen helpen. Duizenden jongeren lopen jaarlijks oorsuizen op. En eenmaal je een tuut in je oren hebt, is er geen weg meer terug.”De Tuut van Tegenwoordig biedt een interactieve lezing rond oorsuizen en gehoorschade aan, volledig op maat van jongeren. De lezing wordt gegeven door een jongere die zelf oorsuizen heeft, opgelopen door te veel en te luide muziek.

Het vertrekpunt van de lezing is zijn persoonlijk verhaal. Hij getuigt over zijn moeilijke strijd tegen oorsuizen en maakt zo jongeren bewust van de impact van tinnitus op je leven. Het geheel wordt aangevuld met leuke en interessante filmpjes, gemaakt door De Tuut van Tegenwoordig zelf.

Naast zijn persoonlijk verhaal worden er ook tips gegeven hoe je oorsuizen kan voorkomen en wordt het oordoppenaanbod (en de voor- en nadelen van elk type) begrijpelijk uit de doeken gedaan. De lezing kan het hele schooljaar aangevraagd worden. Om organisatorische redenen graag drie weken op voorhand aan te vragen.

De lezing is gericht op de tweede en derde graad van het middelbaar.

Duur: 90 min

Prijs: € 90  (excl. vervoersonkosten)

Contact: via scholenaanbod@knokke-heist.be of bij jeugdpreventie Caroline Costers T 050 630 800

 

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be