Digitale Week

Bram Nevejans © MuntpuntVan 19 oktober tot en met 4 november 2018 loopt de 13de editie van de Digitale Week. Dan organiseren honderden lokale organisaties in Vlaanderen en Brussel activiteiten waarbij digitale cultuur en het gebruik van multimedia centraal staan.

Ook de Bibliotheek van Knokke-Heist speelt hier graag op in en biedt een mooi gratis programma aan.

Op maandag 22 oktober van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur promoot de bib ‘Digidesk’. Dit is een gratis dienstverlening waarbij iedereen die een vraag heeft over het gebruik van zijn of haar gsm, smartphone, tablet of laptop terecht kan bij een ervaringsdeskundige. Lukt het niet om een Facebookaccount aan te maken, of wil je hulp bij het instellen van de privacy instellingen? Hoe kun je gratis videobellen via Skype en WhatsApp? Of gratis muziek beluisteren op je smartphone met Spotify? Wat is Twitter? Hoe kun je veilig iets verkopen en kopen op internet? Of tickets bewaren op mijn smartphone i.p.v. ze te moeten printen? Kan ik foto’s opslaan en versturen? Of ze op Instagram plaatsen? Welk toestel is voor mij het beste? Documenten opslaan in de 'cloud', hoe doe je dat? Moet ik me beveiligen tegen virussen? Ik vind mijn weg niet op de site van de federale overheid: Tax-on-web, mypension… Je krijgt gratis advies en antwoorden, zowel voor Apple toestellen als voor Android toestellen.

Ter info: met deze en andere vragen kun je ook elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur terecht in Bibliotheek Scharpoord.

Op woensdagnamiddag 24 oktober van 14 tot 17 uur neemt Bibliotheek Scharpoord je mee naar de wereld van Virtual Reality voor een ultieme ervaring. Zwem tussen haaien, wandel door de straten van Tokyo, vlieg over de Grand Canyon.

Op vrijdag 26 oktober van 9.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur leer je betere foto’s maken met je smartphone. Na de workshop neem je selfies, snapshots of vakantiefoto’s als de beste en weet je ook hoe je ze kunt bewerken voor een optimaal resultaat. Graag vooraf inschrijven in de bib op T 050 630 400 of bibliotheek@knokke-heist.be

En als je de bibliotheek binnenstapt op zaterdagnamiddag 27 oktober van 14 tot 17 uur word je verwelkomd door Zora, de sympathieke robot!

Meer info en reservaties:
Bibliotheek Scharpoord                              
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist

T 050 630 400
bibliotheek@knokke-Heist.be
bibliotheek.knokke-heist.be