Biodiversiteit vogels

Periode: september, oktober 2018 en mei, juni 2019

Waarnemingen.be verzamelt informatie over de fauna en de flora in Vlaanderen. Voor de Zwinregio hebben we hierin een grensoverschrijdende waarnemingslijst.

Elke vogelwaarneming biedt wetenschappelijk waardevolle informatie om vogels beter te leren kennen. De leerlingen gaan aan de slag met een handige applicatie op de smartphone of iPad van het centrum om alle vogelwaarnemingen te registreren. Een uitdaging die van elke deelnemer een echte ornitholoog maakt.

De leerlingen gaan na een korte instructie zelf aan de slag met een telescoop, iPad en vogelgids of zoekkaart. Via een uitgestippeld parcours met 3 observatieplaatsen ontdekken ze de rijke variatie vogels in het Zwin die dag. Alle informatie wordt verzameld in waarnemingen.be. In een klas van het Natuur Educatief Centrum (NEC), worden de resultaten bekeken en worden conclusies over spreiding, aantallen en soorten vogels geëvalueerd. Welke rol speelt Europa hierin en wat leren we uit het vogelbestand als graadmeter voor de biodiversiteit? Dit zijn de uitgangsvragen bij de eindbespreking. 

Doelgroep: 2e graad secundair

Duur: 2 – 2,5 uur

Prijs: € 60 voor scholen van Knokke-Heist (€ 60 + € 4/kind voor scholen buiten de gemeente)

Maximum 25 leerlingen per gids

Aangepaste kledij en schoeisel voorzien

Info: info@zwin.be, T 050 60 70 86

 

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud