Knokke-Heist, een zee van sport

Ook in 2012 pakt Knokke-Heist als sportieve kustgemeente uit met haar sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport presented by Lotto”.

De basisbedoeling van het project is om de sportieve evenementen (mede)georganiseerd door de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist extra te promoten en de deelname aan deze evenementen aan te moedigen door een aanzienlijke financiële recuperatie. Meer en regelmatiger sporten is dus de boodschap.

Elke persoon die deelneemt aan minimum 5 sportactiviteiten krijgt namelijk de helft van het betaalde inschrijvingsgeld terug. Zij die aan alle 10 de sportevents deelnemen, krijgen het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. Op deze wijze investeert de deelnemer niet alleen in zijn of haar fysieke conditie, men wordt er financieel nog voor beloond ook. Als deelnemer hoef je verder geen administratieve stappen te ondernemen.

Rode draad in het ganse project is dat deelnemen steeds winnen is. Het is ondertussen algemeen geweten dat een regelmatige sportbeoefening een positieve invloed heeft op de gezondheid. O.a. de kans op allerlei hart -en vaatziekten en andere hedendaagse stress-gerelateerde aandoeningen kleiner wordt door een regelmatige lichaamsbeweging. Hoog tijd dus om wat we weten ook in de praktijk te brengen en te werken aan een sportieve … way of live … in Knokke-Heist.

Onderstaande sportevenementen komen in aanmerking voor het project “Knokke-Heist, een zee van sport 2012 presented by Lotto”.

Zon

26/2

Nissan Mountainbike Beach Challenge

Zon

18/3

Internationale Rabobank Zwinstedenloop Sluis

Zon

15/4

Iduathlon

Din

1/5

Kids Run, Weekend Knack Ladies Run, Knokke Jogging & 10K

Vrij

6/7

Carrefour Strandloop Knokke

Vrij

13/7

Zeezwemmen

Zat

21/7

Zwemloop Sluis

Vrij

3/8

Carrefour Strandloop Heist

Vrij - Zat

24 & 25/8

Scapa Sports Iron Kid (3-13jr)

Zon

26/8

Finishers Triatlon (+ 13 jaar)

Woe

5/9

Generali Zwintriathlon (+ 18 jr)

Woe

26/12

Tussen 2 Feestenloop

Een aandachtige lezer zal een duidelijke logica terugvinden in deze programmatie: door deel te nemen aan de Mountainbike Beach Challenge, de Knokke 10K, het zeezwemmen, de zwemloop en de beide strandlopen heeft men een goede basistraining achter de rug om in september de ultieme sportieve uitdaging aan te gaan: deelname aan één van de 3 triatlonevents.

Info 

Sportdienst:

E.Verheyestraat 14

8300 Knokke-Heist

Tel 00 32 (0) 50/630 480

sport@knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud