24 mei, 2018

Senioren beleven meer op Senior Sportief

senior sportiefAl meer dan 100 senioren uit Knokke-Heist en omgeving hebben zich aangemeld om op maandag 18 juni 2018 deel te nemen aan Senior Sportief. Met laser-kleiduifschieten, beachgames, carambole biljart en Kizomba werden enkele boeiende nieuwkomers toegevoegd aan het programma. Met een gevarieerd aanbod van 30 sporten hoopt de sportdienst zo veel mogelijk senioren in beweging te krijgen. Er is op deze dag vol sport en plezier dan ook voor ieder wat wils.

Naast Kizomba is er voor de liefhebbers van het dansante ook nog zumba, linedance en salsa. Wie zich graag uitleeft in of op het water kan kiezen voor zwemmen, aquasenior, SUP, wakeboarden, waterski of windsurfen. Voor de slagbalsporters is er tennis, badminton of tafeltennis. Met Nordic walking, spinning of fietsen wordt dan weer meer op het onderhouden van de uithouding gemikt. Maar misschien heb je eerder de voorkeur voor de combinatie van techniek en precisie die nodig zijn bij golf, minigolf, matcurling of petanque? Wie graag de innerlijke rust opzoekt, kan dan weer terecht in een sessie yoga of Tai Chi. Of probeer gewoon eens iets nieuws zoals shoot out, easy fit, seniorengym, wandelvoetbal, of zelfverdediging.

Er zijn vier sessies voorzien: ’s morgens van 9 tot 10.30 uur en van 10.45 tot 12.15 uur, in de namiddag van 13.30 tot 15 uur en van 15.15 tot 16.45 uur. Men heeft de vrije keuze om minimum deel te nemen aan één sessie en maximaal aan vier sessies. Als je je vooraf inschrijft is het ook mogelijk om over de middag in sportcentrum Laguna van een lekker pastabuffet te genieten.

En omdat op deze dag waar bewegen centraal staat ontspanning even belangrijk is als inspanning, is er als afsluiter koffie en dessert voorzien. De ideale opwarmer om vanaf 17 uur de Rode Duivels tegen Panama te volgen op het groot scherm in de cafetaria van Laguna.

Inschrijven voor Senior Sportief kan tot en met 12 juni 2018 in de sportdienst, in Cultuurcentrum Scharpoord of in ontmoetingscentra De Vierbote, De Sint-Joris of Westpunt.

Of schrijf je online in via sport.knokke-heist.be.