Weer
6 °
23 augustus, 2017

Scapa Sports Iron Kid

Iron KidOp vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2017 pakt de sportdienst reeds voor de 15de maal uit met de Scapa Sports Iron Kid, hét zomerse sportgebeuren waar jongeren centraal staan.  De Scapa Sports Iron Kid wil 900 triatleten 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon.  De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht! Net zoals een echte triatlon bestaat de Scapa Sports Iron Kid uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen.  Bij deze “Just 4 Fun”-formule worden de 3 disciplines afzonderlijk afgewerkt.  Iedereen krijgt telkens ruim de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.  De afstanden verschillen naargelang de leeftijd en de deelnemers worden onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën. De oudste deelnemers (9 – 12 jaar) bijten op vrijdagavond vanaf 18.00 uur de spits af. De 7 – 9 jarigen gaan de zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur aan de slag. De 3 - 5 jarigen komen zaterdagnamiddag vanaf 13.00 uur aan de beurt, gevolgd door de 5 – 7 jarigen.

De site Duinenwater en het zwembad Sportoase vormen het centrale punt bij dit sportfestijn.  Alle Iron Kids finishen op het grasplein tussen zwembad Sportoase en Lakeside, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heuse Kids Plaza: een oase van ontspanning, spel en entertainment voor jong en oud.  Op zaterdag zijn er voor de kids diverse workshops en springkastelen.  Voor de ouders is er een gezellige aankomst met exotische vibes.

De inschrijvingen voor de Scapa Sports Iron Kid zijn afgesloten. Het organisatieteam rekent op een massale belangstelling om de triatleten aan te moedigen.  Afspraak op 25 en 26 augustus in en rond het zwembad Sportoase!