25 januari, 2019

Knokke-Heist, een zee van sport

een zee van sportOok in 2019 pakt Knokke-Heist als sportieve kustgemeente uit met zijn sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”. De basisbedoeling van het project is om de sportieve evenementen (mede)georganiseerd door het Gemeentebestuur Knokke-Heist extra te promoten en de deelname aan deze evenementen aan te moedigen door een aanzienlijke financiële recuperatie. Meer en regelmatiger sporten is dus de boodschap. Elke persoon die deelneemt aan minimum 5 sportactiviteiten krijgt namelijk de helft van het betaalde inschrijvingsgeld terug. Zij die aan alle 10 de sportevents deelnemen, krijgen het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. Op deze wijze investeert de deelnemer niet alleen in zijn of haar fysieke conditie, men wordt er financieel nog voor beloond ook. Als deelnemer hoef je verder geen administratieve stappen te ondernemen.

Rode draad in het hele project is dat deelnemen steeds winnen is. Het is ondertussen algemeen geweten dat een regelmatige sportbeoefening een positieve invloed heeft op de gezondheid. O.a. de kans op allerlei hart -en vaatziekten en andere hedendaagse stress-gerelateerde aandoeningen kleiner wordt door een regelmatige lichaamsbeweging. Hoog tijd dus om wat we weten ook in de praktijk te brengen en te werken aan een sportieve … way of live … in Knokke-Heist.

Onderstaande sportevenementen komen in aanmerking voor het project “Knokke-Heist, een zee van sport 2019”.

 

1.

Zondag 27 januari

Mountainbike Beach Challenge

2.

Zondag 10 februari

Love Bike & Run

3.

Zondag 17 maart

Zwinstedenloop Sluis

4.

Woensdag 1 mei

Kids Run, Knokke Jogging (5 km) & 10K

5.

Vrijdag 12 juli

Strandloop Knokke

6.

Vrijdag 2 augustus

Strandloop Heist 

7.

Woensdag 7 augustus

Zeezwemmen

8.

Vrijdag 9 augustus

Laguna Zwemloop Duinbergen

9a.

Vrij 23 - Zat 24 augustus

Iron Kid @ Sportoase Duinenwater

9b.

Zondag 25 augustus

Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater

9c.

Woensdag 4 september

Zwintriathlon

10.

Donderdag 26 december

Tussen 2 Feestenloop

Een aandachtige lezer zal een duidelijke logica terugvinden in deze programmatie: door deel te nemen aan de Mountainbike Beach Challenge, de Zwinstedenloop, de Knokke 10K, het zeezwemmen en de beide strandlopen heeft men een goede basistraining achter de rug om in september de ultieme sportieve uitdaging aan te gaan: deelname aan één van de 3 triatlonevents.

Info Sportdienst: E. Verheyestraat 14 8300 Knokke-Heist Tel 00 32 (0) 50/630 480 sport@knokke-heist.be