23 augustus, 2018

Druk triatlonweekend in Knokke-Heist

iron kidKomend weekend – 24, 25 en 26 augustus 2018 – kunnen triatleten en liefhebbers van de sport hun hartje ophalen in Knokke-Heist met de Iron Kid en Finishers Triatlon. Je leest er hieronder alles over.

Iron Kid

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus pakt de sportdienst al voor de 16de keer uit met de Iron Kid, hét zomerse sportgebeuren waar jongeren centraal staan. De Iron Kid wil 923 triatleten 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht!

Net zoals bij een echte triatlon bestaat de Iron Kid uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Bij deze “Just 4 Fun”-formule worden de 3 disciplines afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt telkens ruim de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.

De afstanden verschillen naargelang de leeftijd en de deelnemers worden onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën. De oudste deelnemers (9-12 jaar) bijten op vrijdagavond vanaf 18 uur de spits af. De 7- tot 9-jarigen gaan de zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur aan de slag. De 3- tot 5-jarigen komen zaterdagnamiddag vanaf 13 uur aan de beurt, gevolgd door de 5- tot 7-jarigen.

De site Duinenwater en zwembad Sportoase vormen het centrale punt bij dit sportfestijn. Alle Iron Kids finishen op het grasplein tussen Zwembad Spoartoase en Lakeside, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heuse Kids Plaza: een oase van ontspanning, spel en entertainment voor jong en oud. Op zaterdag zijn er voor de kids diverse workshops en springkastelen. Voor de ouders is er een gezellige aankomst met exotische vibes.

Finishers Triatlon

De dag na de Iron Kid, zondag 26 augustus organiseert de sportdienst van Knokke-Heist de 14de editie van de Finishers Triatlon. Deze triatlon voor mensen tussen 12 en 99 jaar laat hen op een niet-competitieve manier kennismaken met de sportdiscipline.

Er wordt gezwommen in het zwembad Sportoase. Vervolgens fietsen ze 1 of 2 lokale ronden van 10 km richting de deelgemeente Ramskapelle.

Tot slot wordt er gelopen rond de put van Cloedt, met aankomst t.h.v. het grasplein tussen het zwembad en Lakeside Paradise.

De 496 deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden.

In de voormiddag is er de 1/16 triatlon met 400 m zwemmen, 10 km fietsen en 4 km lopen. Deze triatlon is voorbehouden voor personen vanaf 12 jaar.

Wie denkt al iets meer aan te kunnen, werkt in de namiddag een 1/8 triatlon af: 600 m zwemmen, 20 km fietsen en 6,5 km lopen. Om aan deze 1/8 triatlon deel te nemen moet je minimum 16 jaar zijn.

De inschrijvingen voor de Iron Kid en de Triatlon zijn afgesloten. Het organisatieteam rekent op een massale belangstelling om de triatleten aan te moedigen.  Afspraak op 24, 25 en 26 augustus in en rond Zwembad Sportoase.

Meer informatie:

Sportdienst Knokke-Heist

E Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist

Tel 00 32 (0)50 630 480

sport.knokke-heist.be

Klik hier voor meer informatie over de Iron Kid en de Finishers Triatlon

finishers triatlon