Weer
9.6 °
8 september, 2017

Betonpad, vaste terreinafsluiting en hogere ballenvangers rond kunstgrasveld B van Stadion Olivier

stadion olivier ballenvangerHet kunstgrasveld B van sportstadion Olivier krijgt een betonpad, een vaste terreinafsluiting en hogere ballenvangers rond het veld. Het college heeft de opdracht toegewezen aan de firma Krinkels uit Brussel. Aan de ingreep hangt een prijskaartje van 198.760 euro (incl. btw). De werken starten eerstdaags, vermoedelijk in de tweede of derde week van september.

Hogere ballenvanger

Door het ‘draaien’ van het veld bij de omvorming van terrein B tot een kunstgrasveld is er nood aan een hogere ballenvanger van 8 m. Het doel staat nu immers langs de Edward Verheyestraat en bij het oefenen van ‘trappen op doel’ vliegen heel wat ballen over de huidige ballenvanger, die maar 6 meter hoog is.

Vaste terreinafsluiting

Momenteel is er een tijdelijke terreinafsluiting met hekwerk rond het kunstgrasveld B. Dit vermijdt vandalisme en onbedoeld gebruik van het veld. Een vaste terreinafsluiting zorgt voor een definitieve oplossing.

Betonpad

Rond het veld wordt een betonpad aangelegd. Dit zorgt er enerzijds voor dat de toeschouwers de wedstrijden in comfortabele omstandigheden kunnen bijwonen en anderzijds zorgt het voor een buffer tussen het kunstgras en het natuurgras. Die beide soorten liggen in ideale omstandigheden immers best niet naast elkaar.

De drie ingrepen passen binnen de totaalvisie op het nieuwe te realiseren complex Stadion Olivier 3.0. Ook qua materiaalgebruik is er rekening gehouden met de ‘look en feel’ van het nieuwe complex.