10 september, 2018

Afscheidnemende Sofie Goos ontvangt Life Time Achievement Award tijdens gloednieuwe Halve Triatlon Knokke-Heist

sofie goossensTriatlete Sofie Goos werd tijdens de podiumceremonie van de Halve Triatlon Knokke-Heist verrast met een Life Time Achievement Award. Ze kreeg die uit handen van de Belgische triatlonwebsite 3athlon.be voor haar schitterende carrière. Goos is bezig aan haar laatste seizoen als professioneel triatleet en koos de gloednieuwe Halve Triatlon Knokke-Heist uit als laatste wedstrijd op Belgische bodem. Knokke-Heist is voor de 38-jarige Antwerpse bekend terrein want in 2008, 2010 en 2011 mocht ze telkens op het hoogste schavot staan tijdens de Zwintriathlon. In 2016 maakte ze na een dramatisch steekincident haar comeback in de kustgemeente tijdens de kwarttriatlon. Ze finishte toen knap 6de. Op de Halve Triatlon van Knokke-Heist kreeg ze te kampen met een lekke band waardoor ze een 10-tal minuten verloor. Uiteindelijk kwam Sofie toch nog als 7de dame over de meet. De volledige uitslag vind je hier.

Fantastisch palmares

Sofie Goos startte met triatlon in 2005 en debuteerde als prof op de Ironman Switzerland (2007) waar ze zesde werd. Daarna volgde een schitterende carrière waarin ze een indrukwekkend palmares bij elkaar heeft gezwommen, gefietst en gelopen. Ze behaalde 28 overwinningen, waaronder 4 volledige Ironmans en 10 halve triatlons. ‘La Goos’ behaalde bovendien maar liefst 48 ereplaatsen.

In mei 2016 werd de triatlete tijdens een trainingssessie in Park Spoor Noord neergestoken door een geesteszieke man. Ze kreeg toen een messteek in de rug. Goos bleef evenwel niet bij de pakken zitten en maakte in september 2016 na een zware revalidatie haar wederoptreden in Knokke-Heist tijdens de Zwintriathlon. 13 maanden na de dramatische gebeurtenis won ze de volledige triatlon van Venetië. Het was voor haar de vierde overwinning uit haar carrière in een triatlon op de volledige afstand. Ze won eerder in Barcelona (2009), Florida (2009) en Brazilië (2012).

Knokke-Heist triatlongemeente bij uitstek

Sofie Goos koos de Halve Triatlon van Knokke-Heist uit om afscheid te nemen van het Belgische publiek. De kustgemeente voelde zich vereerd dat ze tijdens de eerste editie van deze nieuwe wedstrijd zo’n groot sportvrouw aan de start mochten verwelkomen.

De keuze voor Knokke-Heist is op zich niet zo opmerkelijk want Goos nam er vaak en graag deel aan de Zwintriathlon. Ze mocht ook 3 maal de overwinning van deze kwarttriatlon op haar naam schrijven. Bovendien is Knokke-Heist de triatlongemeente bij uitstek. De Zwintriathlon vierde dit jaar zijn 20ste verjaardag. En met de Iron Kid, de Finishers Triatlon en nu ook de Halve Triatlon heeft Knokke-Heist een ongekend en ruim palet aan triatlonmogelijkheden. Bovendien heeft de gemeente een eigen IronMan Club met maar liefst 78 inwoners die een volledige triatlon tot een goed einde brachten.

sofie goossens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sofie goossens