Informatienetwerk

Het BIN-Z is een netwerk voor handelaars uit eenzelfde buurt of straat die op een georganiseerde wijze en in samenwerking met de Lokale Politie informatie delen omtrent malafide praktijken. We denken daarbij in eerste plaats aan diefstal, inbraken, vandalisme en (internet)oplichting. Handelaars uit het netwerk worden via telefoon en e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe soorten oplichting, een inbraak in hun buurt, verdachte personen op het grondgebied, enz.

 

Op donderdag 11 oktober 2012 werd het BIN-Z-charter plechtig ondertekend. Met dit initiatief willen het gemeentebestuur en de Lokale Politie het veiligheidsgevoel verhogen, de sociale controle bevorderen en sensibiliserende boodschappen verspreiden. Om deze doelstellingen te bereiken, wisselen de politie en deelnemende handelaars wederzijds informatie uit over verdachte feiten, personen en voertuigen volgens een gestructureerd communicatieplan.

 

U kunt ook in te stappen in dit netwerk indien u nog geen lid bent. Samen staan we sterker om ons in te zetten voor een veilige en meer leefbare buurt. Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

Het formulier mag u indienen bij coördinator BIN-Z Wim Albrecht (Kustlaan 231), voorzitter Raad voor Lokale Economie Anne Vervarcke (Parmentierlaan 150) of aan het onthaal van het stadhuis in Knokke.

Contact

Preventie de Vrièrestraat 26 Knokke-Heist 8300

Openingsuren

050 630 473 050 630 159  preventie@knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud