Besox Early Bird Run

 

 

 

 

 

 

 

Datum

 

zondag 29 september

 

Afstand

 

8 of 11,5 km

Onder het motto ochtendstond heeft goud in de mond laten we de deelnemers op de Besox Early Bird Run bij het krieken van de dag een unieke loopervaring beleven. Met een parcours doorheen de Zwinvlakte, - duinen en - polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park kan men genieten van een unieke locatie. Sporters beleven meer staat centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving. 

 

Start en aankomst

 

De deelnemers starten tussen 8 en 9 uur, individueel om de tien seconden. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van om en bij 8 of 11,5 kilometer afwerken. Om de 15 minuten vertrekken 90 deelnemers. De wave van de ooievaars vertrekt eerst, gevolgd door de bergeenden en de scholeksters. De wave van de zilverreigers gaat van start tussen 8.45 en 9 uur.

Locatie: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist

 

Parcours

 

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden en kleine offroad paden. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

 

Diverse

 

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Zo is er o.a. geen bevoorrading met bekers voorzien langs het parcours. We proberen de logistieke omkadering dan ook tot een minimum te beperken. Er is dan ook geen tijdsregistratie of klassement voorzien.

 

We moedigen deelnemers aan om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Wie toch met de auto komt kan bij de inschrijving een parkeerticket reserveren aan voordeeltarief. (€ 2,00 ipv € 5,00)

  

Inschrijvingen

 

Voorinschrijvingen zijn afgesloten.

Er zijn wel nog 50 extra daginschrijvingen die we zullen toelaten.

Ter plaatse in te schrijven voor 15 euro.

 

 

 

Info:

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480
Fax 00 32(0)50 630.499
earlybirdrun@knokke-heist.be