Weer
4.6 °

Besox Early Bird Run

 

 

 

Klik hier om de informatiebrochure te bekijken.

Klik hier om de deelnemerslijst te bekijken.

 

 

 

 

Datum

 

zondag 30 september

 

Afstand

 

8,5 km

Onder het motto ochtendstond heeft goud in de mond laten we de deelnemers op de Besox Early Bird Run bij het krieken van de dag een unieke loopervaring beleven. Met een parcours doorheen de Zwinvlakte, - duinen en - polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park kan men genieten van een unieke locatie. Sporters beleven meer staat centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving. 

 

Start en aankomst

 

De deelnemers starten tussen 8 en 9 uur, individueel om de tien seconden. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van om en bij 8,5 kilometer afwerken. Om de 15 minuten vertrekken 90 deelnemers. De wave van de ooievaars vertrekt eerst, gevolgd door de bergeenden en de scholeksters. De wave van de zilverreigers gaat van start tussen 8.45 en 9 uur.

Locatie: Zwin Natuurpark, Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist

 

Parcours

 

Het parcours van de Besox Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden en kleine offroad paden. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de grote Vlakte gestuurd. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

 

Klik hier om het parcours te bekijken.

 

Diverse

 

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Zo is er o.a. geen bevoorrading met bekers voorzien langs het parcours. Elke deelnemer krijgt de kans een water belt te bestellen (€ 3,00) die voor de start kan gevuld worden met water. We proberen de logistieke omkadering dan ook tot een minimum te beperken. Er is dan ook geen tijdsregistratie of klassement of muzikale ondersteuning voorzien.

 

We moedigen deelnemers aan om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Wie toch met de auto komt kan bij de inschrijving een parkeerticket reserveren aan voordeeltarief. (€ 2,00 ipv € 5,00)

  

Inschrijvingen

 

De inschrijvingen zijn volzet!! 

 

Info:

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480
Fax 00 32(0)50 630.499
earlybirdrun@knokke-heist.be