Doel Knokke-Heist, een zee van sport

Ook in 2019 pakt Knokke-Heist als sportieve kustgemeente uit met haar sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”.

De basisbedoeling van het project is om de sportieve evenementen (mede)georganiseerd door het Gemeentebestuur Knokke-Heist extra te promoten en de deelname aan deze evenementen aan te moedigen door een aanzienlijke financiële recuperatie. Meer en regelmatiger sporten is dus de boodschap. 

Elke persoon die deelneemt aan minimum 5 sportactiviteiten krijgt namelijk de helft van het betaalde inschrijvingsgeld terug. Zij die aan alle 10 de sportevents deelnemen, krijgen het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. Op deze wijze investeert de deelnemer niet alleen in zijn of haar fysieke conditie, men wordt er financieel nog voor beloond ook. Als deelnemer hoef je verder geen administratieve stappen te ondernemen.

Rode draad in het ganse project is dat deelnemen steeds winnen is. Het is ondertussen algemeen geweten dat een regelmatige sportbeoefening een positieve invloed heeft op de gezondheid. O.a. de kans op allerlei hart -en vaatziekten en andere hedendaagse stress-gerelateerde aandoeningen kleiner wordt door een regelmatige lichaamsbeweging. Hoog tijd dus om wat we weten ook in de praktijk te brengen en te werken aan een sportieve … way of live … in Knokke-Heist.

Onderstaande sportevenementen komen in aanmerking voor het project “Knokke-Heist, een zee van sport 2019”.

 

1. Zondag 27 januari Mountainbike Beach Challenge
2. Zondag 10 februari Love Bike & Run
3. Zondag 17 maart Zwinstedenloop Sluis
4. Woensdag 1 mei Kids Run, Knokke Jogging (5 km) & 10K
5. Vrijdag 12 juli Strandloop Knokke
6. Vrijdag 2 augustus Strandloop Heist 
7. Woensdag 7 augustus Zeezwemmen
8. Vrijdag 9 augustus Laguna Zwemloop Duinbergen
9a. Vrij 23 - Zat 24 augustus Iron Kid @ Sportoase Duinenwater
9b. Zondag 25 augustus Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater
9c. Woensdag 4 september Zwintriathlon
10. Donderdag 26 december Tussen 2 Feestenloop

 

Een aandachtige lezer zal een duidelijke logica terugvinden in deze programmatie: door deel te nemen aan de Mountainbike Beach Challenge, de Zwinstedenloop, de Knokke 10K, het zeezwemmen en de beide strandlopen heeft men een goede basistraining achter de rug om in september de ultieme sportieve uitdaging aan te gaan: deelname aan één van de 3 triatlonevents.

 

Info

Sportdienst:
E. Verheyestraat 14
8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0) 50/630 480
sport@knokke-heist.be