Weer
19.7 °

Scapa Sports Iron Kid

@Sportoase Duinenwater 

 
   

 

 

 

 

   

 

  

Ben jij een Iron Kid?

 

De Scapa Sports Iron Kid wil op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon.
De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht, just 4 fun de leuze. Tijden noteren is bijgevolg uit den boze. Je amuseren en genieten van het applaus, de spandoeken en de aanmoedigingen een must.

 

Afstanden op maat

 

De afstanden van elke discipline verschillen naargelang de leeftijd.
De 3 disciplines worden steeds afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt na elke discipline de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.
Wil je dolgraag meedoen aan deze Just 4 fun, maar denk je dat de afstanden voor jouw leeftijdscategorie nog net iets te hoog gegrepen zijn? Geen probleem, je kunt kiezen voor de afstanden van de lagere categorie. Mits voldoende doorzettingsvermogen en je vooraf al wat voor te bereiden kom je er zeker. En vergeet niet dat in triatlon elke finisher een winnaar is.
Wat als mijn kind bijvoorbeeld nog geen 100 m kan zwemmen? Geen probleem, zwembandjes, zwemblokjes, zwembuizen zijn toegelaten.

De kids van 3, 4 of 5 jaar houden een festival van zwembandjes en driewielers. Pampers en fopspenen zijn toegelaten! Deze pagadders moeten in elk onderdeel begeleid worden door één van de ouders.

 

Datum

Geboortejaren

zwemmen

Fietsen

lopen

Plaatsen

Vrij 25 aug.

‘08 – ‘07 – ’06 – ‘05

300 m

10 km in groep

3 km

270

Zat 26 aug.

‘14 – ‘13 – ‘12

50 m

500 m

500 m

180 !VOLZET!

Zat 26 aug.

‘12 – ‘11 – ’10

100 m

3 km in groep

1 km

270

Zat 26 aug.

‘10 – ‘09 – ’08

200 m

10 km in groep

2 km

270

 

De 9-10-11-12 jarigen leggen hun proeven af op vrijdag 25 augustus vanaf 18.00 uur.
Op zaterdag 26 augustus beginnen de 7-9 jarigen met hun uitdaging om 9.30 uur. Vanaf 13.00 uur springen de 3-4-5 jarigen het water in. Omstreeks 14.30 uur starten de 5-6-7 jarigen.

990 sprankelende sterren!

Er kunnen maximum 990 kids deelnemen die worden verdeeld in 4 leeftijdscategorieën en 24 startreeksen.
De 12-jarigen kunnen deelnemen aan de Scapa Sports Iron Kid of op zondag 27 augustus deelnemen aan de Paljas Finishers Triatlon, waarbij alle onderdelen na elkaar worden afgelegd. Om iedereen een kans te geven deel te nemen, moeten de 12 jarigen kiezen aan welke wedstrijd ze wensen deel te nemen. Deelnemen aan beide events is niet mogelijk.

 

De uitdaging

 

Net zoals een echte triatlon is de Scapa Sports Iron Kid een combinatie van 3 basissporten: zwemmen, fietsen en lopen.

Het eerste luikje bestaat uit een zwemproef in zwembad Sportoase. Er wordt gezwommen in 6 banen. De kleinste pagadders (3-5 jaar) drijven en spetteren heen en weer. Mama of papa zwemt met hen mee.

Het tweede onderdeel bestaat uit een fietsproef. Deze fietsproef wordt per startgroepje  gezamenlijk in groep afgelegd. De 3 tot 5 jarigen fietsen rond de site (de begeleidende ouder loopt naast hen mee). De politie en enkele ervaren triatleten begeleiden de overige groepen. De 5-7 jarigen leggen hun fietsproef af doorheen de wijk Duinenwater. De overige kids maken tijdens hun fietstocht kennis met de mooie polders rond Ramskapelle.

Als laatste beproeving wacht er de deelnemers een loopproef rond het meer.

 

Wat heb je nodig om deel te nemen?

 

Voor het zwemmen heb je een gewoon zwempak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje nodig. Zwemmen met een wetsuit is niet toegelaten.
Voor het fietsen zijn alle types van fietsen toegelaten: van driewieler tot mountainbike. Je hoeft beslist niet over een “koersfiets” te beschikken om aan de Scapa Sports Iron Kid deel te nemen. Een helm is wel verplicht, een fietsslot aangeraden.
Voor het lopen trek je een paar degelijke loopschoenen aan.
Na de wedstrijd bestaat de mogelijkheid om te douchen in de kleedkamers van Sportoase Duinenwater.

In de week voor de Scapa Sports Iron Kid ontvang je via mail meer gedetailleerde informatie.

Maak verder alvast een plaatsje aan je muur in je kamer vrij, zodat je fier kan uitpakken met je Scapa Sports Iron Kid medaille.

Jij bent toch ook van de partij?
Cool! We gaan ons zeker rot amuseren.

 

Inschrijven

 

De inschrijvingen zijn helaas afgesloten. 828 kids zullen opnieuw schitteren.

Wil je op de hoogte blijven van een volgende editie? Stuur dan een mail naar ironkid@knokke-heist.be.

 

Info

 

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0) 50/630 480
ironkid@knokke-heist.be